Everything about αναπτυξιακα προγραμματα
Everything about αναπτυξιακα προγραμματα
Blog Article
Ποια όμως είναι τα μικρά και μεγάλα μυστικά για μια επιτυχημένη αναδιοργάνωση που πρέπει να ακολουθήσει ο Επιχειρηματίας, ο Μέτοχος, η Διοίκηση μίας Επιχείρησης:
«Δεν υπάρχει μια και μοναδική φόρμουλα για την κατάρτιση ενός επιχειρηματικού σχεδίου. Δεν υπάρχει τέλειο μέγεθος ή επίπεδο λεπτομέρειας. Δεν υπάρχει μια και μοναδική λίστα περιεχομένων.
Ο επενδυτής για να αποφασίσει αν αξίζει η αναχρηματοδότηση θα πρέπει να συγκρίνει τους τόκους που θα γλιτώσει από το νέο δάνειο με τις αμοιβές και τις ποινές που θα προκύψουν από την αναχρηματοδότηση.
Αν αυτό είναι καλά διατυπωμένο, η επιχείρηση κρατείται σε επαφή με τους στόχους της και δεν παραβλέπει τους πιθανούς κινδύνους και τα πιθανά κέρδη. Επιπλέον, το επιχειρηματικό σχέδιο είναι βασικός παράγοντας για να πείσει επενδυτές, πιστωτές και ενδεχόμενους συνεταίρους.
Παρόλα αυτά δεν είναι αδύνατο. Δείτε μερικά στοιχεία που θα πρέπει να ενσωματώσετε:
Βάσει των στόχων σου, της γκάμας προϊόντων και υπηρεσιών σου και των αναγκών των πελατών σου, θα σου προτείνουμε το κατάλληλο πλάνο Μάρκετινγκ, προκειμένου τα χρήματα που θα επενδύσεις σε αυτό να είναι αποδοτικά και άμεσα επιστρέψιμα μέσα από αυξημένες πωλήσεις.
Οι περισσότερες τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα στους δανειολήπτες να εξοφλήσουν τα παλιά δάνεια, χορηγώντας τους νέα με ευνοϊκότερους όρους.
Κάποιες από τις δεξιότητες προκύπτουν μέσα από την εμπειρία και τον χαρακτήρα του επιχειρηματία, ενώ άλλες είναι δυνατόν να εκπαιδευτούν. Σε κάθε περίπτωση, ο νέος επιχειρηματίας, παράλληλα με την αξιολόγηση της βιωσιμότητας της επιχειρηματικής του ιδέας, είναι σημαντικό να αξιολογεί συνδυαστικά και τις προσωπικές του δεξιότητες.
Και αυτό είναι ταυτόχρονα πρόκληση και ευθύνη. Με την κατάλληλη αξιοποίηση των πόρων μπορούμε να καλύψουμε το μεγαλύτερο μέρος του επενδυτικού κενού της οικονομίας.
•Σκοπεύει στην προστασία από το ρίσκο, του να εισέλθει κανείς σε μια επιχειρηματική περιπέτεια στα τυφλά, πράγμα που είναι σύνηθες φαινόμενο, όταν υπάρχει έλλειψη από ζωτικής σημασίας πληροφορίες.
Και πρέπει να πούμε ότι οι πόροι αυτοί συνέβαλαν να αλλάξει η εικόνα της χώρας. Αναβαθμίσαμε κρίσιμες υποδομές μεταφορών, ενισχύσαμε πλήθος ιδιωτικών επενδυτικών σχεδίων, ενδυναμώσαμε more info το σύστημα κοινωνικής προστασίας.
Θα πρέπει να επενδύσετε χρόνο στο να γνωρίσετε το σε ποιον πουλάτε, στο αν υπάρχει ζήτηση για το προϊόν σας, καθώς και στο ποιος πουλάει παρόμοια προϊόντα ή υπηρεσίες.
Λειτουργικά (επικοινωνία, ενέργεια, συντήρηση, μισθώματα, έξοδα διοίκησης, ασφάλιση κ.λπ.)
Οικονομολόγος, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με γνωστικό αντικείμενο τη Διοίκηση των Επιχειρήσεων-Επιχειρηματικότητα